perjantai 30. tammikuuta 2009

Kirpparilla käyntiä ja ajatusta vanhemmuudesta

Perjantaita kaikille!!
Viikko on mennyt niin vauhdilla, etten ole ehtinyt edes blogeissa piipahtamaan. Mutta tänään poikkean kurkkaamaan mitä kaikkea ihanaa niistä löytyy.
Viikko on ollut työntäytteinen ja illat kuluneet perheen parissa.
Ongelmana tällä viikolla on ollut uni vaikeudet, minulla nimittäin koetettiin astmaan suunkautta otettavaa lääkettä inhalaattorin lisäksi ja apua.... se aiheutti minulle pirteyttä, levottomuutta ja uni vaikeudet eli täällä on lääkkeen ansiosta käyty kierroksilla sata.
No, nyt on lääkeannosta pienennetty, eli katsotaan millä kierroksilla nyt mennään..........

Lähi kirpparilla ehdin poikkeamaan ja kuvakollaasissa esittelen teille löytöni.

Eilin illalla oli seiskaluokalla olevan poikamme vanhempain ilta ja pitkästä aikaa vanhempain illassa oli esiintyjät jotka koskettivat kuulijoita. Riku Rinne ja hänen seuranaa nuori 27- vuotias kaveri, joka kertoi oman tarinansa. Silmät kostuivat näitä kavereita kuunneltaessa. He olivat aikaisemmin päivällä olleet puhumassa nuorille seiskaluokkalaisille. Aiheena heillä olivat nuoret ja heidän pahoinvointinsa. Kuinka paljon me vanhemman näytämme juuri murrosiässä olevalle nuorelle välittämistä, kuinka usein halaamme heitä, kuinka usein sanomme rakastavamme heitä. Kuinka usein sen sanoo, näyttää äiti ja kuinka usein isä. Lapset tarvitsevat läsnäoloa, tässä ja nyt. Kuinka isoja paineita tällä hetkellä koulu asettaa nuorille. Paljon todella tärkeää asiaa. Ilta herättä ajatusia!!

Niin puhumme usein lähesten merkityksestä, tärkeydestä. Mutta muistakaamme myös joka päivä näyttää ja sanoa se heille.

Nautinnollista viikonloppua perheen parissa!!

Lämmöllä

11 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Hei! Täällä sama juttu tällä viikolla astmalääkkeen kanssa - rasittavaa kun on yöllä pirteä tunnista toiseen!

Pirtsakkaa viikonloppua toivotellen :-)

Kirsi kirjoitti...

Upeita kirpparilöytöjä...

Viikonloppuja

Kirsi

sateenkaarentaa Ilona kirjoitti...

hyvä neuvo, kun aina vain sanoisi heti, eikä jäisi miettimään. koskaan kun ei voi tietää tuleeko enää toista mahdollisuutta.
toivottelen hyviä unia
Ilona

Tytti kirjoitti...

Mukavia löytöjä oot tehny,teillä on siellä tosi hyvä se kirppis,meillä täällä on aika tyhjä tämä kirppis erittäin harvoin tekee mitään löytöjä.
Vai ylikierrokset on rouvalla tiedän miltä se tuntuu,kun ittellä on ollut joskus toi kilpirauhaslääkitys pielessä ni ylikierroksilla on käyty,ei malttanut oikein nukkuakaan,odotti vaan aamua että pääsis taas vauhtiin.
Hyvää viikonloppua

Lennu kirjoitti...

Meilläpäin ei ole hyviä kirppiksiä, enemmänkin romu tavaraa. Harvoin löydän jotain kivaa kotiin vietäväksi. Toisista kaupungeista sitten tuon kirppistuliaisia.
Kyllä se niin on, että liian harvoin sanotaan, että rakastan sinua ja olet tärkeä minulle. Lapseni ovat jo aikuiset ja maailmalla, mutta aina kun tapaan heidät halaan ja sanon että on ihanaa nähdä sinua. Antoisaa viikonloppua sinulle.

Kamomilla kirjoitti...

Minä en sellaista huomaa astmalääkkeestä. Mikä on sen nimi? Ventoline? Minulla on siitä aika pitkä komemus mutta en ole koskaan pirteyttä kokenut. Jos yliannostaa niin voi pulssi kuitenkin vähän rientää.

Tärkeitä ajatuksia nuorista postauksessasi tänään. Aivan liian moni nuori jää ilman rakkautta ja rohkaisua elämässä...

taburetti kirjoitti...

Kiitos kaikille taas ihanista kommenteistanne.....
niitä on niin mukava poiketa lukemaan!

Kamomilla kyseessä ei ole kortisooni vaan pillerinä otettava 12 tuntia kestävä avaava lääke retafyllin( vanha astma lääke kuulemma). Itselläni ollut vain astman kanssa koko syksyn ongelmia ja joutunut käyttämään vallan seretid 50/500 eli tällä lääkkeellä koetettiin josko seretiden annostus olisi pystytty laskemaan 50/250 eli kortisoonin määrä pienemmäksi. Ja lääkkeellä tyypillinen haittavaikutus kuulemma toisille pirteys, levottomuus.... vaikuttaa jotenkin keskushermostoon.
Eli mun oli kyseinen lääke lopetettava kävin tosiaan kierroksilla sata ja ei öisin unesta tietoa. Eli ei muuta kuin isolla seretid annoksella mennään toistaiseksi eteenpäin.
terkuin Jaana

Tytti kirjoitti...

Heips,joo ihme kyllä opin jotain uutta.Mutta se on vielä hakusessa miten saan erilaisia kehyksiä kuviin?osaatko neuvoa?
Hyvää alkavaa viikkoa ja pikaisiin tapamisiin..

tiina kirjoitti...

Juurikin noista asioista omakohtaista kokemusta 15-vuotiaan neidin kanssa, kun ei tämä äiti aina ymmärrä että jos sanotaan että "älä kysy" se voi myös tarkoittaakkin että; "äiti... kysy vaan ja puutu nyt tähän"... kun ei aina ymmärrä?
Mutta, onneksi kuitenkin puhumalla on selvitty. :)
Kaunista täällä kuten aina!

mimmuli kirjoitti...

Oi mitä ihanuksia oletkaan löytänyt ...Ihania kerrassaan. Riku Rinne on omistanut koko elämänsä nuorille, ihailtava mies ja se rakkaus joka on hänellä on aitoa taivaanisän välittämistä ihmisistä. Nuoria pitää näinä aikoina todellakin tsempata ja kehua, sitä ei voi koskaan tehdä liikaa.

Vuokko kirjoitti...

Kyllä on vaikeaa jos ei saa yölläö nukuttua, se vaikuttaa niin kaikkeen. Ihanasti kirjoitit nuorista, aina kun ei heidän lähelle ole aina helppo päästä. Luin ihan silmät kostuen sinun kirjoitusta. Kiitos.